ipsykopatenshander.blogg.se

Separation ur psykopatens perspektiv

Kategori: Fakta om psykopater

 

När psykopaten känner att kvinnan är på väg att lösgöra sig från honom, bli starkare och kanske vilja lämna honom, kan han ta till några av följande beteenden:

 
 Han kanske bättrar sig omedelbart. Han lovar att ändra på sig, blir snällare och mer hjälpsam. Han kanske slutar med beteenden han vet att du inte tycker om genom att t ex dricka mindre, söka hjälp för tablett/drog/sexmissbruk, vara hemma mer, sköta hushållet i högre grad eller uppvakta dig på olika sätt. Han kanske till och med säger att han vill söka hjälp och börja i terapi. Han kanske ber om ursäkt för saker han gjort. Han kanske tar tag i saker som du har klagat över att han inte gör. 

,Kort sagt - han blir plötsligt den man som du önskar att han var och den man du hela tiden velat tro att han innerst inne är. Den man han var i början av förhållandet, den man du blev kär i. Detta är en fasad. Och det här är en av fallgroparna, du stannar och hoppas på att förändringarna håller i sig och att det äntligen vänt. Du är ännu en gång manipulerad och fast i psykopatens händer. 

 Han kan säga att du aldrig kommer att kunna klara dig utan honom. Han kan säga att ingen annan man kommer att vilja ha dig. Dessa två repliker är en klassiker i sammanhanget. De kan göra stor skada om man tror på dem, men är oerhört vanliga och inget man ska ta till sig. Det är en lögn, det han säger. Kanske hjälper det att veta att oerhört många psykopater yttrar just dessa ord då de känner att kvinnan är på väg att lämna honom.   

 Han kan plötsligt spela offerrollen. Han kan hota med självmord om du vill lämna honom. Han kan få dig att känna skuldkänslor för att du vill lämna honom. Han kan bete sig självdestruktivt genom att t ex dricka för mycket eller isolera sig. Han kan även få andra människor att pressa dig till att ge honom en andra chans.


 Han kan inleda ett nytt förhållande öppet, för att göra dig svartsjuk eller arg. Glöm ej att det redan finns andra förhållanden som pågått bakom din rygg.

 Han kan hota dig på olika sätt, mer eller mindre diffust. Han kan hota med att han tänker ta vårdnaden om barnen. Han kan hota med att se till att du inte ska få några finansiella resurser. Han kan hota med att skada dig eller till och med döda dig. Om du har träffat en ny man kan han hota med att skada eller döda honom. Han kan sprida rykten om dig och försöka förstöra dina vänskapsrelationer eller ditt rykte. Han kan sprida privat information om dig i syfte att förödmjuka dig. 

 Han kan förstöra dina ägodelar och radera alla dina sociala medier såsom bloggar, facebook, hotmail.
 

 Han kan bli fysiskt eller sexuellt våldsam. Separationen kan vara en farlig tid för kvinnan som lämnar en psykopat.

 

 Han kan förfölja dig, stalka dig, genom att ständigt ringa, mejla eller komma på spontana besök. Han kan bete sig oförutsägbart - har ni gemensamma barn kan han ständigt ändra överenskommelser eller kontakta dig i tid och otid under förevändningen att något måste diskuteras angående barnen. Bor ni fortfarande tillsammans kan han bevaka dig och följa efter dig.

 Han kan ha intentionen att göra dig gravid, att binda dig till sig genom ett barn. Alt fria om ni fortfarande är på sambo stadiet.

 
Psykopaten kan växla mellan dessa olika taktiker. Han kan vara trevlig och charmig ena dagen, i syfte att locka dig tillbaka, för att bli hotfull nästa dag, när hans "charm" inte har fungerat.Har du kommit så långt så att du ser nyckeln, ta modet och släpp dig fri
 
 
  

 

 

Kommentarer

  • Klara säger:

    Bra avsnitt!
    Är stakad för tillfället, men försöker inte göda hans hat. Det har pågått varje dag i två månader, och har ett tips till andra, anmäl minsta lilla, så det läggs på hög. Fota / filma när det pågår så de finns dokumenterat.

    2016-03-07 | 07:52:34

Kommentera inlägget här: